Instrumentele de machiaj

menopauza
Menopauza
30 septembrie 2021
Show all

Instrumentele de machiaj

instrumente de machiaj

întreținere

Știai că pe pensulele și bureții de machiaj se pot forma microorganisme dăunătoare pielii?

Doar 1 cm² de piele poate conține miliarde de microorganisme. Aceste microorganisme sunt benefice bunei funcționări ale pielii, dar pot deveni dăunătoare pielii în anumite contexte.

Practic unele microorganisme au rolul de a apăra pielea, iar altele sunt acelea care pot provoca anumite afecțiuni ale pielii, ca: acnee, rozacee sau iritația pielii.

În momentul folosirii ustensilelor de machiaj există un schimb invizibil de microorganisme, celule moarte și sebum. Acestea practic reprezintă hrana necesară microorganismelor dăunătoare care găsesc mediul perfect de dezvoltare pe suprafața bureților său în firele periilor.

Recomandări:

  • Asigurați-vă că vă curățați periodic instrumentele de machiaj, pentru că varianta: „nu am timp”, „nu am pățit până acum” s-ar putea să îți aducă mai multe neajunsuri.

Există în magazinele specializate o serie de produse de curățat pentru instrumentele de machiaj, unele accesibile, altele mai puțin accesibile. Noi îți propune o variantă facilă și accesibilă pe care o ai în baia ta: șamponul de păr și balsamul. Pentru îndepărtarea totală a uleiurilor de pe pensule poți să folosești puțin ulei de măsline, apoi spălarea cu șampon și clătirea cu balsam. Pentru uscarea pensulelor ar fi ideal să aveți un suport special sau sprijiniți pensulele pe un șervețel curat, într-un loc aerisit.

  • Curățarea ustensilelor de machiaj se recomandă a se efectua cel puțin o dată pe săptămână, ideal ar fi după fiecare curățare.
  • Dacă vă duceți la un make-up artist asigurați-vă că folosește ustensile noi sau dezinfectate. În acest fel evitați contactul cu microorganismele altor persoane.

Sănătatea și frumusețea pielii tale se află în strânsă legătură cu modul prin care alegi să o îngrijești. Iar această grijă constă în modul în care îți alegi produsele de îngrijire, de înfrumusețare, modul cum alegi să îți protejezi pielea de factorii externi și poate pe primul plan: vizita anuală la medicul dermatolog.

Investește în pielea ta, ea este cea care te poate reprezenta.

semnatura
qualimed
Partener remodelare corporală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *