Știai că pe pensulele și bureții de machiaj se pot forma microorganisme dăunătoare pielii?
Doar 1 cm² de piele poate conține miliarde de microorganisme. Aceste microorganisme sunt benefice bunei funcționări ale pielii, dar pot deveni dăunătoare pielii în anumite contexte.
Practic unele microorganisme au rolul de a apăra pielea, iar altele sunt acelea care pot provoca anumite afecțiuni ale pielii, ca: acnee, rozacee sau iritația pielii.
În momentul folosirii ustensilelor de machiaj există un schimb invizibil de microorganisme, celule moarte și sebum. Acestea practic reprezintă hrana necesară microorganismelor dăunătoare care găsesc mediul perfect de dezvoltare pe suprafața bureților său în firele periilor.
Există în magazinele specializate o serie de produse de curățat pentru instrumentele de machiaj, unele accesibile, altele mai puțin accesibile. Noi îți propune o variantă facilă și accesibilă pe care o ai în baia ta: șamponul de păr și balsamul. Pentru îndepărtarea totală a uleiurilor de pe pensule poți să folosești puțin ulei de măsline, apoi spălarea cu șampon și clătirea cu balsam. Pentru uscarea pensulelor ar fi ideal să aveți un suport special sau sprijiniți pensulele pe un șervețel curat, într-un loc aerisit.
Sănătatea și frumusețea pielii tale se află în strânsă legătură cu modul prin care alegi să o îngrijești. Iar această grijă constă în modul în care îți alegi produsele de îngrijire, de înfrumusețare, modul cum alegi să îți protejezi pielea de factorii externi și poate pe primul plan: vizita anuală la medicul dermatolog.
Investește în pielea ta, ea este cea care te poate reprezenta.