Cuperoza este o afecțiune cronică a pielii, o afecțiune a vaselor mici de sânge de la nivelul pielii, prezentă pe tenul adulților.
Cuperoza apare datorită unor anomalii apărute la nivelul vaselor de sânge printr- o dilatare a vaselor de sânge. Acestea iau forma unei rețele de capilare roșii identică cu o pânză de păianjen. În unele situații pot apărea mici pete ușor ieșite în relief care pot fi confundate cu acneea – pentru stabilire diagnostic se recomandă consult la medicul dermatolog.
Deși nu se poate spune cu exactitate care este cauza apariției cuperozei, în urma studiilor medicale s-au identificat unele cauze comune:
Tratamentul cuperozei este indicat de medicul dermatolog în urma unei consultații.
Important – fiind o afecțiune cronică tratamentele recomandate au rolul de a ține boala sub control. Cuperoza nu se vindecă.
Pe lângă tratamentele recomandate de către medicul dermatolog, pacientul trebuie să înțeleagă că expunerea la unii factori declanșatori poate exacerba boala chiar și sub tratamente.
Dacă aveți cuperoză este bine să evitați:
În cazul unor afecțiuni acute care generează febră, dar și datorită unor afecțiuni cardiace, în special hipertensiunea arterială, cuperoza poate exacerba.
Tratamentul cuperozei este personalizat și depinde de predispoziția pacientului la această afecțiune. De aceea se recomandă consultul medical dermatologic. De regulă tratamentul este:
Alături de recomandările medicale trebuie avut în vedere un stil de viață echilibrat.
Cuperoza și rozaceea este aceeași afecțiune!
Fii alături de noi pentru a avea o piele sănătoasă!