Alimentația de Paște – pielea

cicatricile post acneice
Cicatricile post acneice – laser fracționat CUTERA
17 martie 2021
terapia cu microace
Terapia cu microace
17 mai 2021
Show all

Alimentația de Paște – pielea

alimentatie nutritie

Paștele reprezintă una dintre sărbătorile importante ale noastre din mai multe puncte de vedere. Este o ocazie perfectă pentru a ne întâlni cu familia și prietenii, de a petrece timp de calitate cu ei.

Însă de multe ori bucuria celor câteva zile de sărbătoare se poate transforma în suferință. Alimentația de Paște excesivă și necontrolată poate cauza suferință.

alimentatie nutritie mancare paște

Consumul excesiv de carne, dulciuri, alcool are efecte asupra intregului organism, nu doar al modului în care ne simțim. Așa cum am spus de multe ori pielea poate fi oglinda stării noastre de bine, deci ea ne va artă modul în care am avut grijă de noi.

Efectele dulciurilor, a alcoolului sunt imediat vizibile. Pielea devine ternă și uscată. Efectul cărnii și al ouălor mâncate în exces se vede cu puțină întârziere.

Poți alege să te bucuri de famile și prieteni, dar în același timp să păstrezi un echilibru în ceea ce privește alimentația de Paște.

Câteva recomandări care te pot ajuta:

  • Alege un meniu sănătos care să fie diversificat. O farfurie ideală indiferent de moment este formată din jumătate legume, ¼ carne, ouă, lactate și ¼ carbohidrați complecși (pâine, orez, cartofi). Umple-ți farfuria de cel mult două ori la o masă, indiferent câte feluri de mâncare sunt pe masă…și să nu fie cu vârf.
  • Păstrează deserturile, ouăle și iepurii de ciocolată după ce ai mâncat, vei vedea că cantitatea pe care o mănânci este mult mai mică.
  • Consumă apă între mese. Apa ajută la eliminarea toxinelor din corp. De asemenea dacă consumi alcool alternează paharul de alcool cu un pahar de apă.
  • Fă mișcare. Ai mult timp la dispoziție, iar vremea se anunță plăcută. Progreamează-ți plimbări mai lungi în natură și bucurați-vă de primăvară.
  • Păstrează-ți rutina de îngrijire a pielii. Demachere, hidratare și protecție solară. După sărbători permite-ți un refresh pentru pielea ta (mezoterapie, radiofrecvență, microdermabraziune)
Microdermabraziune

Te întrebi ce se întâmplă cu tine de sărbători și care este motivul pentru care mănânci mai mult?

Ei bine, răspunsul este simplu. Avem tendința de a mânca mai mult când avem o varietate mai mare de alimente în fața noastră. Varietatea ne mărește apetitul din punct de vedere fizic, mental și emoțional. Dorința de a descoperi gusturi, arome și texturi este cea care ne determină să mâncăm mai mult atunci când avem o varietate mai mare de mâncare. Este un impuls firesc al omului – dorința de cunoaștere.

Recomandarea noastră: folosește aceste zile pentru a descoperi și alte lucruri, nu doar gustul, aroma și textura mâncării sau a alcoolului.

Te așteptăm după sărbătorile de Paște cu programe de îmbunătățire a stilului de viață și a aspectului corpului tău.

Sărbători cu drag.

dr. anca jian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *